ÖSYM Başkanlığı, 17 Haziran'da yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) sayılı günler kala çok sayıda öğrencinin sınav yeri değiştirildi.

ÖSYM Başkanlığı, 17 Haziran'da yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) sayılı günler kala çok sayıda öğrencinin sınav yeri değiştirildi.


ÖSYM Başkanlığı, 17 Haziran'da yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) sayılı günler kala çok sayıda öğrencinin sınav yeri değiştirildi.

ÖSYM'nin Gaziemir'de Adnan Menderes Havalimanı'na çok yakın olan iki okula sınav koyduktan sonra inip kalkacak uçakların sesinin adayları olumsuz etkileyebileceğini fark edip hatasından döndüğü belirtildi. Bu değişikliğin sinir bozduğunu belirten bazı veliler, “Türkiye'nin en önemli sınavı öncesinde bu hata kabul edilir gibi değil” diye tepki gösterdi.

Başvuruları internetten yapılıp sınav yerleri de internetten açıklanan ÖSS öncesinde sınava giriş belgeleri geçtiğimiz günlerde adayların eline ulaştı. Adaylar günler öncesinden sınav yerlerini bulup, öğrendi. Ancak sınava Gaziemir Lisesi ve Gaziemir'deki 9 Eylül İlköğretim Okulu'nda girecek adaylar sürpriz değişiklikle karşı karşı kaldı. ÖSYM'den gönderilen ikinci belgeyle sınava giriş yerlerinin değiştirildiği, sınava İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde girecekleri bildirildi. Değişiklikle ilgili gerekçe bildirilmezken, ellerinde 8- 10 gün arayla gelen 2 sınava giriş belgesi bulunan adaylar ne yapacağını şaşırdı. Telefonla yetkililere ulaşıp bilgi almaya çalıştıklarını belirten bazı veliler, “ÖSYM'den sadece yer değişikliği yapılıp yeni sınav yerinin yazıldığı giriş belgesi geldi. Daha önce çocuğumuzun sınava gireceği okulu gidip görmüştük. Bu belgeyi, değişikliği şaka sandık. İlk belgede yazan okula gidip yetkililere sorduk. Bu iki okulun havaalanına çok yakın olduğunu, uçak gürültüsü nedeniyle değişikliğin yapılmış olabileceğini söyledi. Bu mantıklı geliyor ama daha önceden bu durumun fark edilmemiş olması, sınava sayılı günler kala bu değişikliğin yapılması varolan stresimizi katladı. Her yıl mutlaka bu sınavlarla ilgili adayların, velilerin tepkisine yol açan bir şey yapılıyor. Bu yıl kısmet bizeymiş” dedi.

Gaziemir Lisesi yetkilileri, kendilerine ÖSYM'den açıklama gelmediğini, velilere tahminlerini söylediklerini belirtti, şöyle konuştu:

“Uçakların iniş kalkışında çok gürültü oluyor ve rapatsız edici o sesler bu iki okuldan duyuluyor. O nedenle bu 2 okula zaten sınav verilmezdi. Biz de bu yıl sınav yapılacağını okulu görmeye gelen ÖSS adaylarından öğrendik. Büyük ihtimalle sınav yeri değişikliği uçak sesi nedeniyle yapılmıştır. Böylesine hayati önem taşıyan bir sınavda adayların olumsuz etkileyeceği düşünülmüş ve bu iki okulda sınav yapılmaktan vazgeçilmiştir. Bizce gerekçe bu ama ÖSYM'den bir bilgi, açıklama gelmedi. Soran velilere bunu söylüyoruz.”

ÖSYM İzmir Bürosu Sorumlusu Birol Akşit ise değişikliğin ÖSYM Başkanlığı'nca yapıldığını, özel bir nedeni olmadığını öne sürdü.

Siyah Balon | 0 Yorum | 8 Haziran 2007 Cuma 07:33

Yorumlar

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Yorum Gönder