Youtube Video Oynatıcısı Yenilendi

Youtube Video Oynatıcısı Yenilendi

Bir süre önce Youtube ‘un video oynatıcısının yenileneceği söyleniyordu ve bugün yenilendiğini farkettim. Yeni video oynatıcı gayet güzel olmuş ama sadece sitelere eklenen embed ‘lar değişmiş. Zaten yeniliklere bakılıcak olursa , youtube video sayfalarındaki oynatıcıların değişmesine hiç gerek yok.

En büyük yenilik tabiki de ; benzer videoların, ekranın altında hoş bir şekilde , ekran görüntüleri , isimleri ve puanlarıyla sıralanması. İyi bir özellik ama çoğu zaman alakasız videolar çıkıyor ve mouseunuzu ekrandan çıkardıktan 10 saniye sonra kayboluyor ki bu çok uzun bir süre. Videoyu izlemenizi engelliyor.

Benzer videolar arasında daha rahat bir şekilde gezmek içinse, ekranın sağ ve solunda oklar var.

Videoyu yükletmek için kullanılan play oku şeklindeki buton saydamlaştırılmış ve çevresine flashdaki glow efekti eklenerek gölge benzeri bir görünüm kazandırılmış.

Bunlara ek olarak; video bitince veya video sırasında menu butonuna basarak ulaşabileceğiniz bir ekran var. Ekrandaki butonlarla videonun embed ve url kodlarını kolayca alabiliyorsunuz.

Yeni video oynatıcı , flash 8 in efektlerini kullanıyor ve bunun için flash player 8 veya üstüne sahip olmanız gerekiyor. Flash player 8 herkesde var ama wii browser vb. aracılığı ile youtube embed videolarını izlemek artık imkansız. Çünkü wii browser flash player 7 kullanıyor.



Siyah Balon | 0 Yorum | 8 Haziran 2007 Cuma 07:29

Yorumlar

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Yorum Gönder